Бдин (Видин) елиминира Кариана (Ерден) от Купата на Аматьорската лига, след като се наложи с 3:1 след изпълнение на дузпи и се класира за финалната четворка на турнира. Двубоят се игра на стадиона в монтанското село Ерден и в редовното време завърши при нулево равенство.
 
Точни за Бдин при дузпите бяха Георги Илиев, Цветан Цветанов и Александър Кирилов, а Ангел Цолов пропусна. Единственото точно изпълнение за Кариана беше на Денислав Езекиев. Той изпълни първата дузпа за тима си, но след това Александър Димитров, Ивайло Кунчев и Тони Тодоров пропуснаха.
 
Това е втора победа на Бдин над Кариана след дузпи. Двата тима се срещнаха в началото на септември за Купата на Българи. Тогава редовното време също завърши 0:0, а видинчани се наложиха с 5:4 при дузпите.
 
„Теренът беше в ужасно състояние и попречи и на двата отбора. Много единоборства по терена. Много изритани топки напред. Голяма битка за всяка педя терен. Стана един равностоен мач. При дузпите Христо Матев спаси една, а те удариха две греди. Най-важното е, че продължаваме напред и през пролетта сме във финалната четворка. Не крием апетитите си към спечелване на купата," заяви треньорът на Бдин Любен Любенов.
 
Бдин (Видин) ще тренира до края на месеца, след което играчите ще бъдат пуснати в почивка. Отборът ще започне подготовка в началото на януари 2015 г.