Бдин (Видин), който се отказа от участие в “Б” група, ще играе в Областната футболна група на Видин, това стана ясно на проведената днес среща в Областния съвет на БФС.
 
“Бдин ще има нова регистрация и абревиатура в името си, за да вземе участие в групата”, обяви председателя на Областния съвет на БФС Иво Марков.
 
Така по повод своята 90 годишнина през 2013 година Бдин ще се състезава в най-ниското ниво на българския футбол. Иманата на футболистите, които ще играят в обора ще стане ясно до края на месеца, тъй като първенството стартира на 1 септември.
 
На срещата присъстваха и представители на другите тимове, които ще играят в групата. 13 отбора ще вземат участие през сезон 2012/2013 година. От участвалите миналата година остават Дунав (Дунавци), Тимок (Брегово), “Ботев” (Грамада), Пластик (Старопатица), Партизани (Макреш), “Ботев” (Димово), Кула (Кула) и Венец (Орешец).
 
От участие се отказаха Славия (Ново село) и Балкан 04 (Иново). Новите тимове са Бдин (Видин), Буковец (Буковец), “Левски” (Покрайна), Рациария (Арчар) и Септември.
 
Днес беше теглен жребият за първенството. В първият кръг на 1 и 2 септември на стадион Бенковски” във Видин Бдин приема "Левски" (Покрайна).