Бдин започва подготовка на 11 юли с нов треньор. Първото занимание е насрочено за 17 часа на стадион „Георги Бенковски“ във Видин. Клубната управа води разговори с няколко специалисти за поста на наставник. Сред тях е и бившият футболист на ЦСКА Роберт Петров, пише „Конкурент“. През 2015 г. 38-годишният македонец, който има мачове за националния отбор на родината си и е шампион на България с ЦСКА, бе треньор на Спартак (Плевен).

„Разговаряме с футболисти от нашия регион. Преди старта на подготовката обаче няма да обявяваме имена“, разкри председателят на управителния съвет на Бдин Павел Петров. Той допълни, че предсезонните тренировки ще са изцяло във Видин. Възможно е сред съперниците в контролите да са сръбските тимове от Зайчар, Прахово и Неготин.

„Имахме покана за участие в турнира „Кариана 2016“, но прецених, че едва ли играчите ще са добре подготвени до старта му и от тази гледна точка участието ни в надпреварата няма да е целесъобразно. Плановете ни са свързани с развитието на млади футболисти и утвърждаването на Бдин в северозападната „В“ група“, допълни Петров.