Литекс загуби първи точки в първенството на Северозападната Трета лига. Във Видин селекцията на Живко Желев завърши 1:1 с местния Бдин в среща от 5-ия кръг на първенството.

Мачът беше доста нервен и с 11 жълти картона – 7 за домакините и 4 за гостите), в който нямаше много футбол. Преобладаваха борбата и здравите единоборства. През първото полувреме почти нямаше сериозни голови ситуации пред двамата вратари. В 33-ата минута Лъчезар Георгиев вкара за Бдин, но съдията Георги Гинчев отмени попадението заради засада.

След почивката "оранжевите" взеха инициативата. Повече владееха топката и търсеха път към вратата на съперника. Играещият треньор на домакините Роберт Петров пък нареди състава си в собствената половина и при възможност провеждаше контраатаки. При една от тях в 65-ата минута капитана Ивайло Иванов се освободи от съперник и с шут от границата на наказателното поле откри резултата - 1:0.

Литекс реагира, но достигна само до точката. В 82-ата минута Денил Селимински с глава изравни. Той имаше още един шанс до края на мача, но го пропиля. Същото сториха и съотборниците му Русев, Димитров, Мицаков и Филипов.

Равенството е първо за "оранжевите", които в първите си три мача в Трета лига записаха победи. Литекс има 10 точки и е четвърти. С по 15 от 5 мача са Севлиево и Левски 2007 (Левски). Кариана (Ерден) има 13 точки, а Бдин е пети с 8.