Локомотив (Пловдив) приема Локомотив (София) в първи 1/8-финал за Купата на България. "Железничарското" дерби е от 12:30 часа на "Лаута" и ще бъде излъчвано директно по Диема. Изпитващите сериозни финансови проблеми "смърфове" излизат срещу третия в "А" група с идеята да отмъстят за унижението в края на 2014 година, когато Мартин Камбуров и компания загубиха с 0:4 от тима на Димитър Васев в мач от първенството.

Както треньорът на Локо (Сф), така и колегата му Христо Колев-Бащата имат кадрови проблеми. За столичните "железничари" аут са контузените Марко Ранджелович и Даниел Гаджев, а от състава на домакините ще липсват наказаните Диян Молдованов и Венелин Филипов.

Христо Колев включи в групата за мача пет от новите попълнения. Сред тях са бившият нападател на ЦСКА Спас Делев и Йоан Ласиман.

На "Лаута" разчитат на нападателното трио Мартин Камбуров, Спас Делев и Бирсен Карагарен, за да си осигурят добра преднина преди реванша в столицата, който е насрочен за 4 март (сряда). За Локо (Сф) пък в предни позиции ще играят Даниел Генов, Владислав Романов и Ламжед Шехуди.

Вероятни състави:

loko_plovdiv.jpg
Локомотив (Пловдив):
Йордан Господинов, Здравко Илиев, Александър Горанов, Игнат Дишлиев, Богомил Дяков, Янко Сандански, Мехди Бурабия, Спас Делев, Йоан Ласиман, Бирсент Карагарен, Мартин Камбуров



Локомотив (София):
Божидар Митрев, Йордан Тодоров, Траян Траянов, Александър Бранеков, Румен Трифонов, Иво Иванов, Том, Антонио Ливраменто, Даниел Генов, Владислав Романов, Ламжед Шехуди



Пловдив, ст. "Локомотив"
Съдия: Станислав Тодоров

Любопитни факти:

* За Купата на България Локомотив (Пловдив) и Локомотив (София) са играли 8 срещи. Равносметката: 3 победи за "черно-белите", 2 равенства и 3 успеха за "червено-черните".

* В 4 от сблъсъците Локомотив (Пловдив) е бил краен победител, а Локомотив (София) в един.

* От 8-те срещи 2 са от предварителни групи, една е 1/16-финал, 3 са 1/8-финали, една е 1/4-финал, както е сега (печели Локо Пд), и една е финал - през 1948 година.

* На разменено домакинство двата тима са се срещали само веднъж -през 1984/85, като пловдивският Локомотив е бил краен победител.

* Последната среща се игра на 21 ноември 2010 г. в столицата. След продължения (в редовното време 0:0) и дузпи Локо (Пд) печели с 4:3. В 60-ата минута нападателят на столичани Цветан Генков пропусна дузпа.



Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015