Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подписа днес договор за сътрудничество с Германския футболен съюз, в присъствието на финансовия директор на DFB Хорст Шмидт и легендата на германския футбол Франц Бекенбауер.

„Огромната цел е, след като виждаме резултатите на немския футбол, да почерпим от опита им. Иска ни се това да стане основно чрез треньорските им кадри. Г-н Бекенбауер заяви, че към момента Германия може да сформира 3 национални отбора. Всичко това е в следствие на силната работа в ДЮШ. Ще опитаме да повторим варианта им.

Иначе стореното от Лудогорец в Лига Европа до момента, само по себе си е истински подвиг. Поздравявам шампионите ни с поредния им успех“, коментира Михайлов.

„Разбира се, че следя българския футбол и развитието на различни клубове, а освен това и на националния ви отбор. Стискам палци на тима ви, в борбата за класиране на Мондиала в Бразилия. Имате изключително сериозен конкурент, в лицето на Италия, но смятам, че разполагате с възможностите и уменията да постигнете целта си“, заяви легендата Бекенбауер.