Вратарят на ЦСКА Даниел Беконо заяви, че от клуба се опитват по всякакъв начин да го изгонят и да не се разплатят с него. Както е известно камерунският страж изпадна в немилост още по времето на Любослав Пенев, а и при Андоне стражът няма никакъв шанс да се върне дори в дублиращия отбор на “червените”.

"Ще обясня много добре ситуацията. Бях във ваканция и трябваше да се прибера в София на 10 януари за началото на подготовката. Големият ми брат в Камерун почина и исках да остана за погребението. Обадих се в клуба, за да попитам каква е възможността да се забавя с няколко дни. Отговориха ми, че няма никакъв проблем и те сами ще ми презаверят самолетния билет. След това ми съобщиха, че ще пътувам на 29 януари, тъй като нямало свободно място за по-ранни дати. Щях да пристигна навреме, ако не ми бяха дали отсрочка. Пристигнах в София на 29 януари, когато отборът вече бе заминал на лагер в Турция. Оттогава тренирам съвестно по два пъти на ден", споделя Беконо в интервю пред “Меридиан мач”.

"Проблемът е, че от ЦСКА претендират, че съм закъснял своеволно и не съм се явил на работа, заради което смятат да ме уволнят дисциплинарно. Абсурдно и идиотско е, защото те сами ми дадоха разрешение да отсъствам. Ясно е, че търсят начин да ме изгонят, без да ми платят парите до края на контракта. Потърсих ли обяснение? Разбира се, веднага се обадих на президента на клуба. Той ме посъветва да се обърна към г-н Живков. Говорих с него и той ми обясни, че ще ме уволняват, защото съм имал дисциплинарни провинения. Казах му, че той самият знае, че това е инсценирано и не е честно. От ЦСКА ме предадоха. Аз обаче не съм вчерашен. Няма как служител на ЦСКА лично да ми презавери билета, а след това да ме питат защо не съм бил на работа", пояснява вратарят.

"Вече наех адвокат. Ще съдя ЦСКА. Всъщност се надявам да не се стигне дотам, защото все още има шанс да се разберем. Доколкото разбрах, ще има дисциплинарна комисия, която ще разглежда моя случай. Аз съм спокоен, защото съм невинен. Аз не искам да играя в ЦСКА на всяка цена. Щом не ме искат, ще си стиснем ръцете и ще се разделим. Само че не по този начин. Това е шантаж. Нека ми платят оставащите заплати до края на договора и си тръгвам. Дали ми плащат заплатата? В интерес на истината не ми бяха плащали в продължение на шест месеца, но в края на декември ми дадоха всичко, което ми дължаха", казва още Беконо.

"Никога не съм имал проблеми с никого. Коректен съм, изпълнявам си задълженията. Любо Пенев ме бе поставил в листата с ненужните и досега нямам обяснение защо се получи така. Не му се сърдя. Пенев си носи отговорност. Дали съм говорил с Андоне? Не, не ми дават никаква възможност да се срещна с него. Дори не го познавам. Явно не ме броят за жив. Дали имам проблем с очите? Това е поредната глупост и лъжа. Истината е, че от ЦСКА ме пратиха на очен преглед преди време, който установи, че виждам идеално", допълни африканецът./БЛИЦ