Сагата с преминаването на Аймен Белаид от Локомотив (Пловдив) в "Левски" продължава с пълна сила. Първоначално собственикът на "черно-белите" Константин Динев обяви, че се е разбрал с колегите си от София и остава само Аймен да договори личните си условия.

БЛИЦ разбра, че тунизийският защитник се хванал за главата още щом пристигнал на "Герена" и разбрал какво му предлагат от "Левски", където са в тежка финансова криза и Тодор Батков едва връзва двата края. Заплатата на играча щяла да е едва с 2000 лева повече от тази, която получава на "Лаута".

Освен това Белаид държал да подпише договор само до края на настоящия сезон, но "сините" искали да се обвържат с него поне за 2 години. Целта му била през лятото да си намери отбор във Франция, тъй като не смятал да се задържа дълго в България.

Очаква се днес от "Герена" все пак да предложат по-добри условия на централния защитник и той да даде окончателен отговор. В същото време пък Коко Динев е склонен да му увеличи заплатата и да го задържи на "Лаута". Босът не държи да продава Белаид на всяка цена, тъй като и без това щял да получи скромна сума - не повече от 50 000 лева.

"По-добре е, ако остане при нас. Знаете, че е основен играч и ако го продадем, трябва да търся нов централен защитник. Но и няма да правим трагедии, ако ни напусне, тъй като ще намеря играч, който след време също ще е апетитна хапка за другите отбори", коментира пред БЛИЦ треньорът на Локо (Пд) Александър Станков.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА