Третодивизионният Беласица стартира зимната си подготовка на 12 януари, понеделник, от 14.00 часа. Веднага след сбирката старши треньорът Пламен Мицански ще обяви пред своите възпитаници етапите от зимната подготовка по места и броя на планираните контролни срещи. На този етап е ясно, че опитният Георги Жежев, бивш футболист на Малеш (Микрево), Пирин (Благоевград) и Вихрен (Сандански), пристига в клуба и ще бъде играещ помощник-треньор на Мицански. Атакуващият халф Илия Длагонски също е сигурно ново попълнение на петричкия тим.

Беласица има принципна уговорка с 21-годишния централен защитник Костадин Малинов, който е възпитаник на ДЮШ на Литекс, чийто брат Кристиян Малинов е футболист на мъжкия отбор на ловешкия тим. Продължават разговорите за евентуални трансфери на още футболисти, предимно от региона, но засега все още няма нищо сигурно.

Общо осем контролни мача предвижда да изиграят футболистите на Беласица Мицански. Ясни засега са проверките срещу Септември (Симитли), Монтана, Пирин (Разлог) и Оборище (Панагюрище), но все още не се знае дали ще се проведе футболният турнир "Петричка пролет".