Продължава в движение да се обогатява програмата около честванията, свързани с 90-годишнината на петричкия футбол. Вчера стана ясно, че ветераните на ЦСКА ще играят срещу петричките футболни легенди идния петък (7 юни) от 18:00 часа на стадион "Цар Самуил".

Подобен мач бе планиран от организаторите за днес, но ветераните на Пирин (Благоевград) и ЦСКА отказаха последователно заради ангажименти на тази дата. Вчера обаче изпълнителният директор на "червените“ Георги Илиев се е свързал повторно с петричкото ръководство и двете страни се договориха атрактивният сблъсък да се състои, макар и със закъснение, информира "Струма".

Точният списък на ексфутболистите от Борисовата градина, които Майкъла ще доведе в южния град, ще стане ясен на церемонията тази вечер, предхождаща мача между сегашния Беласица и местни таланти, ритащи за други тимове от страната и чужбина.

Срещата е от 18 часа на терена на стадион "Цар Самуил". Доста покани са отправени към футболисти, носещи фланелките в момента на отбори от професионалния футбол от страната и чужбина. Става дума за Спас Делев, Александър Якимов, Благой и Милчо Макенджиеви, Благой и Димитър Накови, Герасим и Кирил Закови, Иван Коконов, Атанас Димитров-малкия Джаич, Щерю Димитров-Ромарио, Ивайло Хаджигаев, Владимир Кабранов, Кирил Джиков и други.

Наставникът на представителния тим на Беласица Иван Златински заяви, че ще разчита на два различни състава в този двубой.

"Ще дам шанс на всички картотекирани футболисти без сериозно контузения Любо Танев. Вратарският пост ще бъде зает от Асен Костадинов, защото героят от мача бараж срещу Вихрен Сандански Георги Стаменов ще присъства на сватбено тържество по това време в Пловдив", коментира пред БТА Златински.