След едногодишна пауза Беласица официално се завръща на стадион "Цар Самуил". Това ще стане факт днес от 18:00 часа в мач от 21-ия кръг на Зона Струма-2, отложен заради изборите с няколко дни.

До последно не беше ясно дали "комитите" ще успеят да "подарят" на феновете си поне един домакински мач от отиващото си първенство заради влошеното качество на тревното покритие на официалното игрище. Вчера обаче председателят на клубния УС Венци Георгиев съобщи, че заключителното пролетно домакинство срещу Калабак (Самуилово) петричани ще изиграят на "Царя".

В двустранна игра всички налични футболисти плюс подвизаващите се в съседна Гърция местни кадри тестваха тревата на официалното игрище. За последно Беласица рита у дома на 25.05.2012 г., когато в Югозападната "В" група разби Хебър с 5:0.

След като в хода на цялото първенство дотук ОФК Беласица получаваше подкрепата на не повече от 15-20 пътуващи до Коларово фенове, резонно се очаква бройката запалянковци по трибуните на НСБ "Цар Самуил" днес да бъде завишена поне  десеторно. Местните ултраси ще използват случая, за да координират действията си около подготовката за предстоящите в началото на юни баражи, с преодоляването на които "комитите" ще опитат да се върнат в третия ешелон.