Беласица (Петрич) спечели първото си гостуване за сезона, като се наложи с 2:1 над ФК Ловеч в мач от осмия кръг на Втора лига.

Срещата започна с натиск на комитите, които още в първите 10 минути стигнаха до голово положение пред вратата на домакините, но не успяха да вкарат. 

В 21-та минута обаче, след грешка в защитата, се стигна до удар за Ловеч, топката срещна ръката на защитник и съдията отсъди дузпа, която ловчанлии реализираха и откриха резултата.

Второто полувреме започна с двойна смяна за състава на Беласица - на мястото на Мартин Тодорски влезе Куфре Ета, а Ирфан Садик замени Димитър Иванов.

В 48-ата минута Андон Гущеров преодоля защитник и стреля, но не успя да уцели вратата. Три минути по-късно Куфре Ета спря непозволено контраатака на противника и получи жълт картон.

Последва още една атака на Бела, след центриране от корнер първо Ирфан Садик, а след това и Куфре Ета отправиха удари с глава, но вратарят на домакините успя да ги отрази. В 58-та минута Бела изпълниха ъглов удар, топката стигна до Ета, той я подаде към Ирфан Садик, който отправи удар с глава в обратния ъгъл, но топката мина покрай гредата.

Пет минути по-късно, след поредния корнер за Беласица, Валентин Костов отправи удар с глава, който мина над напречната греда. 

В 77-ма минута след поредното изпълнение на ъглов удар от страна на петричани, стана разбъркване, в което най-съобразителен се оказа Владимир Гогов и отблизо с глава отбеляза изравнителен гол за 1:1.

В 80-та минута удар на Ирфан Садик бе избит на голлинията. В първата минута от продължението Аксел изстреля мощен удар от средна дистанция и вкара за 1:2.

С победата тимът от Петрич се искачи на четвърто място във временното класиране с 16 точки, зад дубъла на Лудогорец 17 (7 мача), Монтана 18 и Пирин (Благоевград) 20.