Очакванията, че вчерашният ден ще хвърли яснота върху бъдещето на ОФК Беласица, не се оправдаха. От разговора между клубния шеф Венци Георгиев и председателя на Зоналния съвет на БФС - София Валентин Чакъров се разбра, че срокът, в който 16-те членове на Югозападната "В" група трябва да заявят участие, е удължен до края на юли.

"Подобна ситуация ни връзва ръцете. Не можем да чакаме да края на юли, за да се реши дали има място за нас във "В" група, дали ще се насрочва допълнителен бараж и така-нататък. Няма да ни остане време за никаква подготовка преди старта на новото първенство, има реална опасност футболистите ни да бъдат атакувани с оферти от други отбори заради неяснотата при нас. Явно трябва да се ориентираме към план "Б", заяви пред "Струма" Венци Георгиев.

План "Б" се базира на проучване възможността "комитите" да се сдобият с лиценза на някой друг отбор от групата, склонен да се раздели с него срещу определена финансова компенсация. Днес предстоят сондажите между Георгиев и градоначалника Вельо Илиев след завръщането му от Брюксел. При положение че получи картбланш от кмета, петричкият футболен шеф ще стартира преговори за откупуване на лиценза, като първи вариант в тази посока се очертава "Перун".

Междувременно от Вихрен вече са предприели подобен подход към клуба от Кресна, но до стискане на ръцете не се е стигнало. Ако финансовите претенции на президента на перуните Валентин Драчев и сумата, която ОФК Беласица може да отдели, се приближат в рамките на разумния компромис при преговорите между двете страни, е твърде вероятно да се стигне до сделка.