Новите собственици на Беласица останаха обидени от вчерашното изказване на бившия селекционер Пламен Марков, което бе страхотен удар по реномето на клуба от южния град, пише E-79.com. Бившият национален треньор нападна ръководството на БФС и хвърли сериозни упреци към петричкия тим за тяхното оставане в елита преди две години за сметка на Берое.

“Не е приятно да се плюе по нашия отбор за неща, станали преди години. Ние сме нови собственици, градим нов имидж на клуба и до година-две Беласица ще си върне уважението на футболната общественост. Не е приятно такива неща да излизат от устата на хора, които по това време са били част от това управление. Защо г-н Марков не ги каза, когато работеше като селекционер при същите хора, а чак сега. Беласица е отбор с 90-годишна история и едва ли се задържа в “А” група, тогава за сметка на Берое. Дали тогава проблемът не си беше в отбора на заралии”, заяви новият президент на Беласица Георги Георгиев.

“Историята познава още много странни случаи в българския футбол. Дори самите ние станахме жертва през 1984 г., когато от 12-о място изпаднахме заради някакви измислени баражи. Не трябва обаче да се връщаме назад, а да гледаме напред, защото футболът ни вече е стигнал дъното. Ако продължаваме така, няма да намерим изход от кризата. Марков пък да не забравя, че той самият като футболист също е падал в Петрич. Благодарение на министъра на спорта Свилен Нейков, както и на шефовете на Национална спортна база “Цар Самуил” ни се позволява да инвестираме в базите. Всички ще се убедят до лятото какво ще направим като бази. Беласица е футболна марка и няма да позволим да се удря по реномето на отбора”, допълни Георгиев.