Два автобуса за феновете на Беласица, които желят да наблюдават мача с Вихрен в Сандански е осигурило ръководството на клуба. Превозните средства ще тръгнат в 15.00 часа от сградата на община Петрич, като всеки желаещ да пътува трябва да бъде там петнадесет минути преди тръгването. Автобусите ще бъдат охранявани от органите на реда, като е осъществен контакт между полицейските управления в Петрич и Сандански, пише struma.com. От ръководството на Беласица призовават всички фенове да спазват разпорежданията на полицейските служители с цел избягване на каквито и да е било инциденти.

Иначе отбора на Беласица ще излезе срещу Вихрен с амбицията да се представи на ниво и да отмъкне поне точка от градския стадион в Сандански. Старши- треньорът на тима Емил Шаламанов има известни кадрови проблеми преди регионалното дерби. Беласица и Вихрен играха за последно в официален мач помежду си през май тази година, когато в Симитли Беласица спечели финала на областното първенство с 4:2 след изпълнение на дузпи. Интересът към дербито е голям, като освен двата автобуса се очаква много привърженици на

Беласица да пропътуват разстоянието между Петрич и Сандански с личните си автомобили. Преди срещата двата отбора заемат съответно 6-то и 9- то място, като Вихрен има аванс от три точки пред петричани.