Белгийският Гент гласи Мартин Минчев за наследник на 20-годишния канадец Джонатан Дейвид около когото се шуми доста в последно време и определено може да се каже, че е един от най-желаните нападатели в Европа, информира Novapress.

Младият национал на България е един от стрелците, които са в плановете на белгийския клуб и като нищо може да се стигне до официална оферта за него. 19-годишният Минчев не спира да впечатлява с представянето си за "моряците" и името му се спряга за доста отбори в Европа през последните няколко месеца.

По неофициални информации Черно море няма да го даде никак евтино, а в родната преса се тиражираше цифра от рода на 1,5 милиона евро.

На 100% е сигурно, че Гент ще продаде Дейвид, като той е свързван с Челси, Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Интер и редица други европейски грандове.

Канадецът има 18 гола в шампионата от 27 мача и е само на 20 години.

Освен Минчев Гент има още няколко варианта за нападател, но е доста вероятно да се спре на българина, който при всички положения ще излезе евтино за стандартите на белгийския футбол и освен това е доста млад и перспективен.