Уругвайският 25-годишен таран Мауро Естебан Алдаве Бенитес пристигна днес, за да мине медицински тестове и да подпише договор за 1+1 години с Локомотив (Пд).

Южноамериканецът идва като свободен агент. За последно Бенитес е играл във втородивизионния аржентински Депортиво Мерло, а преди това е обличал екипите на парагвайския гранд Серо Портеньо и клубове от Уругвай, Колумбия и Коста Рика.
 
Шефовете на Локо са изгледали дузина дискове с мачове на Мауро Бенитес и са останали впечатлени от класата на нападателя, препоръчан им горещо от работещ с клуба от “Лаута” мениджър. Щабът на “черно-белите” е предпочел да привлече уругваеца пред 23-годишния турски нападател Джан Тутул за единственото вакантно за чужденец място извън Евросъюза.
 
Тутул е студент в Спортния факултет на Пловдивския университет и се хвали, че се е подвизавал в школите на истанбулските грандове Фенербахче и Галатасарай, а в Газиантепспор се е засякъл със Здравко Лазаров-Електричката.
 
Лазаров е единственият футболист на Локо с изтичащ договор, който все още не е подновен. Бившият национал е дал дума на президента Константин Динев и Христо Бонев-Зума, че остава за следващия сезон.
 
Мароканецът с френски паспорт Юнес Бенджелюн продължи договора си до 2012 г., а унгарският халф Габор Ерош и вратарят Стоян Ставрев - с още един сезон.
 
Мениджърът на бразилските халфове Евертон Джилио-Том и Даксон да Силва отложи за след месец преговорите за нови тригодишни договори на клиентите си. От “Лаута” си събраха багажа трима футболисти с изтичащи договори - сърбинът Милан Милутинович и защитниците Мартин Сечков и Петър Кюмюрджиев.