Защитникът на Локомотив (Пловдив) Юнес Бенжелюн ще напусне “Лаута" през зимата и има няколко варианта да продължи кариерата си.
 
“Ще напусна клуба, това е 99% сигурно. Този уикенд срещу Литекс най-вероятно ще изиграя последния си двубой. Президентът Константин Динев знае за решението ми. То е отпреди два месеца. Говорил съм с него, че искам да си тръгна. Той ми каза да остана поне до зимата, но аз направих своя избор. Той не бе лесен. До момента съм изиграл 53 мача за Локомотив в “А” група, в които съм отбелязал 8 гола. Мисля, че това е добър показател. Решението ми няма нищо общо с това, което стана с феновете на мача ни с Минъор. Знам, че 95% от запалянковците на този отбор са фантастични. Те обичат клуба и играчите и дават всичко за тях”, заяви Бенжелюн пред “Тема Спорт”.
 
“След две години на „Лаута" дойде време да продължа. Изпълних целите си в Пловдив. Дойдох, когато клубът бе застрашен от изпадане. Спасихме се, а миналата година бяхме на косъм от класиране в евротурнирите. Мисля, че свършихме добра работа. През този сезон имаме 24 точки, а ако победим Литекс, ще бъдем в добра позиция за атаката на четворката през пролетта. Желая всичко най-добро на клуба, да спечели Купата и да се класира за евротурнирите. В момента отборът е в добри ръце. Почетният президент Христо Бонев е легенда, а собственикът Константин Динев назначи добър треньор, който ще отговаря за всичко”, обяви французинът.