ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Димитър Бербатов не се съмнява, че той и екипът му, в който влизат бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров, както и Мартин Петров, са в пълна готовност да поемат управлението на БФС.

„Готови сме от три години. Борим се толкова време не защото така ни е скимнало, а защото имаше големи нередности и не можеше да си затваряме повече очите. Проблемите на клубовете станаха наши проблеми. Не можехме с лека ръка да се откажем. Бяхме задължени да продължим. Сега сме на финалната права, утре е денят. Готови сме, защото знаем, че сме направили всичко, което зависи от нас“, заяви Бербатов пред „Спортал“.

„Тези три години бяха доста тежки. В същия момент научихме доста неща – където хубави, къде не толкова. Ако ни се даде възможност, след утре започва по-трудната част – да защитим всичко това, което говорим. Това ще бъде най-голямото предизвикателство.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Всичко трябва да се случва по един и същи начин. Проблемите са толкова задълбочени, че ако не им обърнем внимание, ще се задълбочат още повече. Всички заедно трябва да започваме да бутаме леко-полеко. Има бързи победи, разбира се. Това е част от процеса. Всичко минава през утре. Говорихме с всички клубове, защото така задължаваше професионалната етика. Никой друг не го направи. Това показва постоянството, с които искаме да защитим идеите си. Ние приветствахме критиката на тези срещи“, каза още бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед.

"Ние не сме чули Изпълкома на определени кандидат-президенти. Може днес някой да го направи. Ние няма какво да крием. Дали големите клубове ще подкрепят някого - това е тяхно право. Накрая ще си проличи за кого са отишли гласовете. Това са водещите клубове и имат право да не казват нищо, защото тяхното мнение може да повлияе на другите.

Трябва да има правилното обединение. Знаем кой какво прави и какво говори. Знаем кой има правилният морален компас и в коя посока сочи. Някои хора нямат място, ако ние спечелим. Има хора, които толкова години са работили в БФС - сигурно са започнали с добри идеи, но по пътя някъде са ги изгубили", продължи Бербатов.

„Петър Величков трябва да влезе на конгреса като член на Изпълкома, но се говори, че няма да го пуснат. Ако той не влезе, има още двама или трима човека, които не трябва да присъстват на конгреса, но ще са там. Трябва да има равнопоставеност. Когато няма, е ясно какво се търси. Футболната общественост не знае тези неща, както и много други примери. Долни неща, които не правят чест на никого. Това ни дава още повече желанието и си казваме "Правим правилното нещо".