Такса "лукс" за родните клубове подготвят Димитър Бербатов и екипът му. Това разкри Стилиян Петров, като уточни, че колкото повече чужденци извън ЕС има даден клуб, толкова повече ще трябва да плаща.

"Само трима чужденци извън ЕС могат да играят. За всеки следващ ще има все по-висока такса „лукс“. Таксите ще бъдат разпределяни по цялата футболна пирамида. Методиката ни е изградена спрямо това, което му трябва на българския футбол", заяви Петров на срещата със столичните футболни клубове по-рано днес и заговори за вижданията на Бербатов и екипа му за родния футбол.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Бербатов иска да обиколим всяка една точка на страната. Да покрием всеки, клуб, фен или кмет. Трябва да се надгражда, не да се започва от самото начало. Във Видин имаше 30 деца, които не вярваха в системата. Това е пагубното. Трябва да се започне от училищния футбол. Това е най-важното нещо. Когато нямаме таланти, нямаме и продукт. Хората вече споделят и имат друга нагласа за Конгреса. Те могат да бъдат смели. Имаме идеи и за аматьорския футбол. Този продукт зависи от всички нас“, заяви за медиите бившият футболист на Астън Вила и Селтик.

Петров вярва и в по-ползотворната работа на футболните ръководители с държавата.

„Димитър Бербатов като ръководител изисква от нас десет много важни неща, които трябва да се променят. Това са изпълними проекти. Разговаряно е с хора. Навсякъде по света държавата е най-важният партньор за развитието на масовия футбол. Това е съвсем нормално", коментира още Стилиян Петров.