Димитър Бербатов и Българският футболен съюз се включиха в благотворителната кауза "Бъдеще за Стиви", целяща да набере средства за лечението на младия футболен талант Стивън Бориславов.

В момента талантът е в школата на ЦСКА, а преди това три години е бил част от Академия Левски. На Стивън му е поставена диагноза - Сарком на Юинг (б.р. рядък вид рак на костите), която може да бъде излекувана в Германия. Сумата обаче е непосилна за неговото семейство - около 200 000 евро.

Благотворителният турнир за Стиви ще се състои в неделя 13.02 от 9:00ч. на игрищата на 57 СОУ ,,св Наум Охридски". Участие ще вземат отборите U14 на ЦСКА, Левски, Национал, Академия Септември, ДИТ, Левски-Раковски, Метал Перник, Арес Сф, Струмска слава Рд, Левски Спартак.

В 11:30 часа Бербатов ще направи и обръщение към младите таланти на почти всички футболни школи в София, техните близки и гости на турнира.

БФС ще осигури безвъзмездно съдии за предстоящия турнир в подкрепа на благородната инициатива, като състезанието ще се проведе в неделя, 13 февруари 2022 г., в 57-о спортно училище в столицата. Участие ще вземат някои от най-изтъкнатите детско-юношески школи у нас, а желаещите да подпомогнат каузата могат да го направят на дарителска банкова сметка:

IBAN : BG51STSA93000028755501

BIC : STSABGSF

Титуляр: Стивън Валериев Бориславов