Голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов даде първото си голямо интервю за родните медии от много време насам. Митко изгледа загубата на националите от Англия с 0:3 в европейска квалификация на Националния стадион “Васил Левски”, а след края на мача говори дълго и разкри много тайни и истини за последните няколко години. Бербо обвини директно човек от БФС, заради когото се е отказал от националния тим.

“Нали мач има”, започна Митко пред журналистите, които зарязаха двубоя с Англия, за да чуят изявлението му.

“Това е Англия, нормално, старахме се, но те вкараха три хубави гола. Така че не може да виним никого. Тук ще излязат сигурно 100 човека, знайни и назнайни хора и ще коментират. Момчетата играят, стараят се. Това е положението, Англия играе по-добре, те даже се поуспокоиха, тъй като имат още един мач. Имахме един момент на лек натиск, опитахме се, но това беше”, коментира двубоя Бербатов.

На въпрос тегли ли някой каляската нападателят на Юнайтед заяви: “Аз това съм го казал преди, тъй като съм го мислел (б.р. – Бербо заяви преди време, че само три коня теглят каляската, той Мартин и Стилиян Петрови). Стилиян и Мартин останаха по-опитните и добрите. Ако ги няма, ситуацията ще бъде още по-зле. Уважавайте и обичате ги. Останалите момчета предполага се, че са най-добрите, Матеус си върши работата, избира най-добрите. Може ли да се сърдите на някого. Дадоха всичко от себе си.

“Моята тръпка е на друго място, гледах мача, стисках палци, ядосвах се, нервирах се, но до едно време. Като виждаш, че не става... Какво да си мисля, мисля какво прави детето ми в нас. Казах, каквото имах. Просто заявих, че има определени хора, които работят за БФС, които трябва да си отидат, за да стане хубаво за футбола. Само хубави неща съм видял от президента, но под него има други хора, които мътят водата, никой не ги харесва. Лечков води групата, говорили сме си вътре в отбора за това. Не може постоянно да критикуваш собствените си футболисти, при положение, че не се погледнеш самия себе си”, заяви още Митко.

“Аз не играя в клубния си отбор, камо ли за националния, не мога да помогна на никого. Не е приятно, кой футболист не иска да играе. Треньорът постоянно говори, че ще разчита на мен, трябва да му вярвам, нямам съмнение. Тренирам и очаквам моя шанс. Когато не играеш, губиш самочувствие и увереност. Тези неща се връщат, когато тренираш добре и получиш поле за изява, когато вкараш два гола. Ще играя още 2-3 години и лека полека ще видим какво ще се случи. Аз не съм магьосник”, коментира Бербо на въпрос ще изпълни ли обещанието си да един ден да се върне и да оправи футбола ни.

“Сега ще питате всички, певци, актьори и политици за коментар за срещата. Момчетата се постараха, това е. Аз нямам контакти с Лотар Матеус, не сме си говорили 2-3 часа, за да добия впечатление. Знам единствено, че държи на дисциплината и организацията”, каза още футболистът.

“Аз съм си човек от народа, на стълбите съм си седял цял живот, нека баща ми седи на стол, той е по-възрастен от мен. Моята е лесна, не ме мислете мен. Което съм искал, съм го постигнал, даже повече. Трябва да мислят младите, които имат амбиции. Дори и да свърша утре с футбола, ще свърша с усмивка на лице. Не съм пророк, надявам се възходът да е по-скоро. Утре като отворя вестника и видя какво пише, ще ми стане лошо. Днес четох, че Лотар Матеус е казал, че хората живеят с илюзията, че отборът е онзи от 1994 година. Ако имам нещо да кажа на момчетата, ще го направя пред тях. Какво да им кажа? Ми да, нека да идат да пият по една бира. Англичаните какво мислите, че ще направят след мача”, продължи звездата на “червените дяволи”.

“Не може да четеш измишльотини всеки ден и после да говориш пред медиите. Губите вие, защото може да искам да кажа нещо. Всички футболисти ги слагате под един знаменател”, допълни Бербатов.

Бербатов коментира и какво може да го върне в националния отбор: “Аз да се върна, да направя един слаб мач и да започнете да ме псувате. Или да се върна за кеф на някого да ме псува. Няма от какво да се страхувам. Трябва да има мир, не може постоянно да плюваш по отбора, аз поне така мисля.”/БЛИЦ