Димитър Бербатов изобщо не проявява интерес към вечното дерби на България ЦСКА – „Левски”. Мач №1 на България е днес от 16,00 часа на Националния стадион и ще бъде предаван пряко по БНТ.
 
Той е имал разговор по телефона с добрия си приятел Мартин Петров, който винаги следи какво се случва с бившия му отбор ЦСКА. На въпрос на Мартин как вижда изхода на предстоящия двубой между „червени” и „сини”, Бербатов отговорил: „Не ми пука как ще свърши мачът. Аз си гледам в моята паница. Сега Фулъм е най-важното нещо за мен във футбола.”
 
Марто обаче не само че следи новините около ЦСКА, но даже е надъхал българските играчи в тима. Петров е разговарял с тях, като е настоял те да спечелят с колкото се може по-голям резултат.
 
„Няма да мога да гледам дербито, но искам на всяка цена да спечелите”, заявил от Болтън Мартин.
 
Той и Владо Манчев единствени от известните бивши цесекари продължават да се вълнуват от събитията в Борисовата градина. Не така обаче стоят нещата при Бербатов, който от години не се интересува нито за мачовете на ЦСКА, нито за състоянието на клуба. Преди няколко месеца на Бербо му бе предложено да помогне финансово на „червените”, като единият от вариантите бе да купи част от акциите. Митко обаче отказа да преговаря с босовете на клуба.