Димитър Бербатов обясни, че не се е отказал от идеята да оглави БФС. Напротив - битката му продължава. Както е известно, на 15 март той се яви на конгреса на БФС за президент на централата, но бе победен убедително от Георги Иванов-Гонзо.

"Другата ми битка е свързана с топката. Ако искаме да направим така, че футболът ни да бъде на нивото на това в Европейския съюз, трябва да работим. И футболът да върви в правилна посока. Имах дългогодишна битка в тази посока. Но не мисля да се отказвам, тъй като работата ми не е свършила. А и не виждам достатъчно красноречиви крачки - ясни и твърди, в посока на това как може да се подобри класата на българския футбол", започна Бербатов при гостуването в "120 минути".

"Затова аз все още съм тук. И все още имам своите идеи и цели. Ще продължа да критикувам, защото съм лял кръв и пот, дал съм своя дан за футбола. Следователно имам право да изказвам мнение", продължи бившият голмайстор.

"Особено за нещата, които се случват. И за които аз съм се борил и съм видял как трябва да стават. И ще го правя! Надявам се да дойдат много скоро нещата за по-добро на българския футбол. Но за момента не виждам крачки в тази посока. Аз съм търпелив човек. С търпение, инат и постоянство съм постигнал доста успехи. Имам и последователност. Знам, че с тези качества човек наистина може да стигне далеч. Затова си и позволих да кажа, че борбата за по-доброто на българския футбол продължава", добави Бербатов, но не пожела да разкрие какви ще бъдат следващите му ходове.