ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Голмайстор №1 на националния отбор на България Димитър Бербатов гостува в предаването „Тази сутрин по bTV, където взе отношение по темата с отказа на Търговския регистър да впише поканата за провеждане на конгрес на БФС на 15 март. От ТР се аргументираха с редица неточности в документите, сред които и липсата на вписване на Михаил Касабов като президент след оставката на Борислав Михайлов. Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов обяви, че според устава на футболната централа такова вписване на Касабов не е необходимо.

„Нормалното нещо, което трябва да се случи, а не се случва, е Михаил Касабов да бъде вписан в Търговския регистър като временно изпълняващ длъжността президент до провеждането на конгреса на 15 март. Той има правомощия. Всеки ден трябва да бъде в "Бояна". Борислав Михайлов не трябва да бъде там. Ако е там, това е противоуставно и противозаконно“, заяви Бербатов.

„Призовавам Михаил Касабов да се впише в Търговския регистър, има пълното право. Поканата за конгрес не може да бъде приета, докато Михаил Касабов не е вписан като временен президент. Ситуацията е същата като 2019 г. Изпълкомът го одобри тогава за президент след оставката на Борислав Михайлов. Одобри го и сега, но не го вписва. Защо ли? Защото тези хора не искат да си тръгнат. Чакат нещата да утихнат, да си спечелят време...“, допълни бившият нападател.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

„Трябва да сме много будни, за да докараме нещата до честен конгрес през март. Това е много важно! Първо Касабов да бъде вписан, после да свика редовен Изпълком, на него се приема нова покана за конгрес с дневен ред и той пак се проведе на 15 март. Има достатъчно време“, коментира Бербо.

Бившият футболист на ЦСКА, Байер (Леверкузен), Тотнъм, Манчестър Юнайтед и др. взе отношение и вероятността адвокат Петър Величков да даде Михаил Касабов на прокурор.

"Това са крайни и драстични мерки. Когато човек непрекъснато говори и призовава органи и институции за реакция, а в един момент тези добри думи не са достатъчни, ти си принуден да направиш следващото нещо - прокуратура, съд... и това става абсурдно. Тази ситуация играе по авторитета на Михаил Касабов. Той е избран, но все едно някой друг му се подиграва и казва: "Не, не ме интересува, аз съм президентът, ти си стой там, подписвай нещо, аз взимам решенията...", заяви 42-годишният бивш национал.

"Опитват се да правят интриги в между хората в моя екип. Със Стилиян Петров сме приятели от дълго време, играли сме заедно, опитваме се да правим нещо заедно. И когато нямаш други прийоми, се опитваш по най-долния и нечестен начин да сееш раздор. Това никога не може да се случи. Нито Стилиян ще забие нож в гърба ми, нито аз на него, нито Мартин на някой на някой от нас двамата. Хора, който пуска такива елементарни шеги и слухове - низши... даже не знам как да ги нарека..., така, няма да стане, да си знаете! Всичко хубаво!", каза още Димитър Бербатов.