Звездата на българския футбол Димитър Бербатов откри нов футболен комплекс в Бургас. Нападателят на Манчестър Юнайтед пристигна в морския ни град заедно с част от приятелите си и уважи събитието. Премиерът Бойко Борисов преряза лентата на новия терен, който е собственост на бившите футболисти Георги Чиликов и Милен Димитров.

Инвестицията е за близо един милион лева, а центърът има три терена за футбол с изкуствена настилка. Футболната академия, която ще се помещава в комплекса, ще събере над 240 деца на възраст от 4 до 14 години. Към академията ще се влее школата на най-малките футболисти, която се води от Даниел Моралес, а мениджър е Мирослав Косев. В комплекса има и тенискорт.

Бербо се появи с бяла фланелка с №9 и надпис ДБ (Димитър Бербатов). С тези екипи звездата ни участва в летните мачове, с които помагаше на децата на фондацията си. След официалната церемония той и останалите му приятели участваха в шоу мач срещу сборен отбор от Бургас. На събитието присъства почти целият футболен елит от града начело с треньора Димитър Димитров – Херо, който ще води тима от местните бивши състезатели. На терена излязоха още Ясен Петров, легендарният баскетболист и треньор Петко Маринов и други.

По време на откриването и двубоя на една от оградите на новия терен имаше разпънат голям транспарант в подкрепа на Стилиян Петров.