Бившият български национал Димитър Бербатов, който беше кандидат за президент на БФС на миналия конгрес и продължава да е опозиция на сегашното ръководство на централата използва социалните мрежи, за да се обърне към всички футболни клубове у нас. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Ето какво каза той в обръщението си:

„Включвам се от офиса на фондацията ми, за да се обърна към всички футболни отбори в страната. Тъй като ставам свидетел на огромни лъжи от родни „специалисти” по повод декларациите, които събират с наша помощ, искам да кажа следното. Тези декларации са абсолютно същите, каквито бяха миналите и на базата, на които се състоя конгреса. Всички помним какво се случи – 1/3 от клубовете събраха подписи и бяха внесени в БФС и бяха оттам. След това отидоха в съда. Той ги прие и реши да има Конгрес.

Ако имаше нещо нередно в тях, конгрес нямаше да има. Сега процедурата е същата, дори по-опростени. На 18-и март е насрочен Конгрес и ние се борим той да бъде изборен и в дневния ред да има избор за президент и такъв за Изпълком. Видяхме как през последния път конгресът бе опорочен и трябваше да има балотаж. Президентът трябва да има три мандата – той не е вечен. Пълномощното, което давате на адвокатската кантора, е само единствено да бъдете представлявани пред БФС или пред съда – това е. Нищо повече, не се притеснявайте. Не мога да си позволя да ви излъжа, тъй като заставам с името си. Да, досадно е, но пътят минава оттук. Не е лесно, но ще успеем всички заедно. Работим за по-доброто бъдеще на българския футбол”, заяви Бербатов.