Голмайстор №1 в историята на националния ни отбор Димитър Бербатов счита, че тимът ни се нуждае от чудо, за да победи Англия в утрешната европейска квалификация срещу Англия, но „лъвовете“ са способни да създадат неприятности за селекцията на Гарет Саутгейт.

„Трите лъва“ вкараха 10 гола в първите си два мача от Група „А“ на пресявките за Евро 2020, докато българските национали направиха две равенства в четири мача и са на последнота място в класирането. Освен това нямаме победа в предишните си 10 мача с англичаните.

„Домакините са очевидният фаворит, тъй като имат играчи от световна класа, но във футбола се случват чудеса“, коментира Бербатов.

„България разполага със сравнително млад отбор, който няма изявена звезда, както беше Христо Стоичков за времето си или какъвто бях аз. Това, което ми харесва в националния отбор на България, е изключителният дух“, допълва бившият нападател на Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Бербо споделя очакванията си мача в събота вечерта на „Уембли“ в ролята си на посланик на един от световните букмейкъри, а думите му са цитирани от „Ройтерс“. Бившият ни национал определя 22-годишния Кирил Десподов като един от играчите, които може да създадат проблеми на Англия.

„Той може да бъде опасен със скоростта и дрибъла си. Английските защитници трябва да внимават с него“, анализира Бербатов.

Загуба на „Уембли“ ще остави България без надежди за класиране на Евро 2020, но Димитър Бербатов се надява, че Красимир Балъков може да стартира изкачване на националния отбор по стълбичката нагоре.

„Той е национална легенда. Познавам го добре, имах удоволствието да играя с него в националния отбор. Пое националния отбор едва тази година. Затова е рано да се поставят оценки, но много искам Балъков да успее в работата си. Ние сме в трудна квалификационна група, но играчите се раздадат на 100%, феновете няма да има за какво да недоволстват“, допълва Бербо.

„Ще се радвам, ако още някой българин вкара гол на „Уембли“. В най-смелите си мечти бих искал да победим“, завършва 38-годишният бивш национал.

Нашата квалификационна група за Евро 2020