Димитър Бербатов обяви, че никой от ръководните фактори в българския футбол не е направил опит да го върне в националния тим. Както стана ясно, нападателят на Фулъм отказа отново да играе за националния отбор. Бербатов направи уточнение, че единствено Любослав Пенев е опитал да го върне в отбора.

“Никой от водещите хора в България, които управляват и милеят за футбола, не звънна, да каже: “Бербат, ще размислиш ли”. А уж сме приятели. Дори не ми теглиха по една майна, да кажат, абе защо се отказа да те... Не ми звъннаха. Да ме питат защо така, какво стана, а уж сме приятели. Любо единствен звънна, веднъж, два пъти, видяхме се. Отидох при него, видяхме се и говорихме. Той беше единственият, който каза, че иска да ме върне”, заяви Бербатов.

Не искам извинение. Никой не ми звънна да ме пита защо така съм решил или дори да ми тегли една майна. Ако искаш футбола да върви, трябва да направиш поне малък опит да върнеш най-добрия футболист в състава си", каза Бербатов.

“Не искам извинение. Слушах интервюта, вие питате ръководните хора дали ще се върна. Трябваше да ги питате, говорихте ли с него, за да видим какво ще кажат. Ако искаш футболът да върви, трябваше да направиш опит да върнеш най-добрия си играч. Може да не съм същия отпреди 2 години, но като видят Бербатов в състава, ще има уважение”, допълни нападателят по повод вече неактуалната тема за връщането му в “А” тима./БЛИЦ