Капитанът на националния ни отбор Димитър Бербатов стана лице на кампанията на „Данон” “Активни и здрави”. Нападателят на Манчестър Юнайтед заедно с олимпийската ни шампионка Румяна Нейкова дадоха съвместна пресконференция в 120-о училище “Георги Раковски” в София. На събитието присъстваха още министърът на спорта Свилен Нейков, както и министърът на образованието Йорданка Фандъкова, предава “Дарик” радио.

В продължение на два месеца от всички закупени продукти от “Данон” ще бъдат отделяни 2%, като със събраните средства ще бъдат изградени спортни площадки в училища в страната.

„Съгласих се да участвам в тази кампания защото осъзнавам, че имаме проблем в това отношение. Трябва да спортуваме и да живеем активно. Родителите също имат важна роля, за да са здрави децата им. За да бъдат здрави, те трябва да има къде да спортуват. Каквото зависи от мен ще помагам. Искам да направя играта жива, а не виртуална.

По мое време беше малко по-различно. Сега има много странични фактори, които пречат на децата на тренират и спортуват. Събрали сме се тук, за да помогнем с каквото можем. Ако искат да са като Руми Нейкова или като мен, да спортуват и да го правят по-често. Компютърът няма да избяга никъде”, заяви Бербатов./БЛИЦ