Капитанът на националния ни отбор по футбол Димитър Бербатов призова българите да гласуват на днешните избори за евродепутати. Митко обаче не скри разочарованието си от родните политици, но въпреки това заяви, че ще даде своя глас.

"Разбира се, че ще гласувам. Ще го направя в Благоевград, където се водя по адресна регистрация. Необходима е промяна в България и макар че живея извън страната, виждам, че нещата не вървят особено. А и като слушам всички политици, те обещават едни и същи неща. На кого ли ще повярват хората", каза Бербо при представянето на книгата “Ти можеш”.

Митко дипломатично не обяви политическите си пристрастия, но БЛИЦ вече ви съобщи, че майката на футболиста Маргарита бе избрана за лидер на партия ГЕРБ в Пиринско. Бившата хандбалистка е сред любимите фигури на Бойко Борисов.

Книгата „Ти можеш” е международна публикация, редактирана и издадена от УНИЦЕФ и за първи път ще се представи на български език. Тя е създадена от децата за децата, с цел разясняване на правата на хората с увреждания. Бербатов е посланик на добра воля на УНИЦЕФ.

Бербатов прочете любимия си пасаж от книгата, като преди това облече фланелка на кампанията, а след края на пресконференцията си тръгна с нея. Децата, които застанаха редом до най-успешния български футболист, бяха Бистра - носител на Златен обръч от турнир по художествена гимнастика, и 13-годишният Ники от Търговище, състезател по боче и участник в отбора ни за Спешъл Олимпикс. Момчето подари топката, с която е играл на последните Игри, на своя идол Бербатов. Двамата почти през цялото време на пресконференцията бяха прегърнати.

"Надявам се, че занапред няма да виждаме проблемите, а възможностите. Трябва да се дава шанс на тези деца, защото когато сме обединени, можем да успеем. Някой трябва да ги подкрепи, както моите родители са ме подкрепяли”, сподели още Бербатов.

„Нямаше как да не присъствам, въпреки че вчера мачът не свърши, както ми се искаше. Въпреки че не победихме, мястото ми беше тук. Много ме радва искрената обич на децата. Приятно ми е да бъда с тях, сигурно и аз някой ден ще имам деца. Не знам как се държа, сигурно на моменти и аз съм едно голямо дете. Прегръдка от дете не може да не отнеме от напрежението и неприятните чувства, като го видиш, че те харесва. Разбира се, остават задни емоции от работата, която не успях да свърша. Говоря за вчерашния мач”, допълни звездата.

„На мен ми трябва повече време, за да осмисля двубоя. Да видя, къде съм сбъркал. Свършило е, мачът е минал, но на мен трудно ми минава. Шансовете за световното намаляха и всички го видяхме. Бяхме много надъхани от публиката. Не ни достигна онова малкото, за да вкараме гола. Още има светлина в тунела. Надеждата умира последна. Както Мъри е казал, чудеса стават във футбола, макар че много рядко. Надеждата умира последна”, завърши най-скъпият български футболист./БЛИЦ