“Бербатов – талисманът на България”, така е озаглавена статията за капитана на националния ни отбор в сайта на УЕФА. В нея се говори за това, как Митко е горд от факта, че е голмайстор на страната за всички времена, но не е пропусната и болката му, че тимът няма сериозни постижения.

“Ние сме малка страна, не сме като Англия, Италия или Бразилия и нямаме толкова добри футболисти. Ако някой е контузен, е трудно да го заменим. Имаме обаче големи таланти”, започва разказа си Бербо. На въпрос защо тимът се проваля в квалификациите, той отговаря: “Нещо ни липсва, но не знам какво”.

“Хората винаги ни сравняват с голямото поколение от 1994-а. Това води до напрежение. Тогава всичко бе различно, имахме страхотен състав, който постигна нещо значимо. Все още живеем с този спомен”, допълва националът.

Следващата цел пред отбора е Евро`2012. България е в една група с Англия, Швейцария, Уелс и Черна гора. “Очаквам да се класираме. Ако го направим, ще съм повече от щастлив. Ако не – ще продължим да се борим, докато постигнем нещо”, завърши играчът./БЛИЦ