Трима от футболистите на Берое - Емил Ангелов, Петър Костадинов и Диан Генчев, получиха мускулни травми в срещата с Черно море, загубена с 0:2. Най-сериозно е положението при Бабангида, който в сряда ще премине ядрено-магнитен резонанс.

Предварителната диагноза на лекарите е за скъсани влакна в бедрения мускул, пише Beroe Online. Ако тази прогноза бъде потвърдена от ядрено-магнитния резонанс, Бабангида отпада от сметките на Илиан Илиев до края на есенния полусезон.

Положението е по-леко при Петър Костадинов и Диан Генчев, при които става дума за мускулни разтежения. Вероятност да се възстанови за мача с "Левски" има най-вече за първия.

Към лазарета в Берое се добавя и Иво Гюров, който в понеделник игра 40 минути при равенството 2:2 на старшата възраст на Берое срещу Сливен, но се наложи да напусне принудително след като получи болки в глезена на левия си крак, контузия от която се възстановяваше няколко седмици.

В понеделник футболистите на Берое получиха еднодневна почивка и от днес започват пълноценни занимания за срещата с "Левски", която ще се играе идната неделя от 16:00 часа. След заседанието на Дисциплинарната комисия към БФС днес ще стане ясно дали беройци ще приемат "сините" на стадиона под Аязмото.