Берое гостува на Локомотив (София) утре от 17:30 часа в мач от 29-ия кръг на "А" група. Възстановяващият се от контузия в лагера на старозагорци Владимир Зафиров няма да бъдат на разположение на старши треньора Петър Хубчев, а освен него извън сметките на наставника ще бъде и алжирецът Салим Керкар, който получи своя пети жълт картон в срещата срещу ЦСКА в началото на месеца и ще изтърпи наказание от един двубой.

В изминалия кръг на „А“ група и двата отбора записаха нулеви равенства, като Берое прие ЦСКА у дома, на стадиона под Аязмото, а Локо (Сф) гостува в Ловеч на Литекс. След 28 изиграни шампионатни срещи Хубчев и момчетата му заемат петата позиция с 45 точки, а столичните „железничари“ са втори с 51.

Съдийската комисия към БФС повери утрешния двубой на Стефан Павлов от Бургас, а негови първи помощници ще бъдат Георги Ковачев, също от Бургас, и Николай Марков от Сандански. Допълнителни асистент-рефери са Александър Костадинов от София и Драган Стойков от Благоевград, а четвърти съдия е Станимир Илков от Бургас. Делегат на БФС е Неделчо Михайлов от София, а Евгени Геров, също от столицата, ще оцени работата на арбитрите в срещата.

Берое и Локомотив (София) излизат за 98-и път един срещу друг в историята на „А“ група, като досега заралии имат записани 26 победи срещу 44 поражения, а 27 са двубоите, завършили без победител. През настоящата сезон двата отбора се срещнаха три пъти, разменяйки си по победа и веднъж завършвайки наравно.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015