Берое привлече Рангел Абушев, известен още като Рони и Късметлията. Това информираха за БЛИЦ от пресслужбата на старозагорския клуб.

Абушев напусна Локомотив (Пловдив) преди седмица след като реши да не подновява договора си със "смърфовете", тъй като не попада в сметките на настоящия треньор Саша Николич. Още на следващия ден нападателят бе в Стара Загора, където се срещна с Илиан Илиев и шефовете на Берое и получи предложение за договор под Аязмото.

Заралии се справиха с Черно море и Славия, които също го желаеха, информира oще Beroe Online. 22-годишният нападател става второто ново попълнение на Берое за това лято след привличането на Атанас Чипилов.

Рангел Абушев е юноша на Локомотив (Пловдив) и Марица (Пловдив). През 2007 г. подписва първи професионален договор с Марица (Пловдив). В отбора от квартал Кършияка Абушев остава до 2009 г. В началото на сезон 2009/2010 преминава във Вихрен (Сандански), а през зимната пауза следва треньора си там Наджи Шенсой и се завръща в родния си клуб Локомотив.

През лятото на 2010 г. се включва сериозно в подготовката на мъжкия тим на "смърфовете" и кара мнозина от феновете на отбора да възлагат изключително големи надежди на него. В среща с тях през октомври 2010-а той ги впечатлява с отличната си комуникативност и ерудираност. Абушев е студент задочно в Пловдивския университет със специалност "Макроикономика". Говори отлично английски език, завършил е паралелка със засилено обучение именно на този западен език в Руската гимназия в Пловдив.

Абушев е любимец на Христо Бонев. Зума дори го преименува на Рууни, защото вкарвал толкова много попадения, колкото английският нападател в добрите си времена. Договорът на Абушев с Берое е за 2 години. Нападателят се надява да спечели доверието на Илиан Илиев и да замести в нападение Владислав Златинов или Евгени Йорданов и да зарадва феновете на тима от Стара Загора с много попадения. От пресслужбата на Берое информираха още, че именно Бонев им е препоръчал младока и е гарантирал с името си за него. /БЛИЦ