Официалният сайт на Берое направи скандално разкритие за българския футбол. Според Beroe Online добре облечени бизнесмени, които се прикриват като президенти и изпълнителни директори на клубове и школи, се подиграват с родния футбол, изкарвайки добри пари от залози. Въпросните хора манипулират мачове от Елитната юношеска група до 19 години. Това мнение е изказано по повод на скандала с играча на Берое Виктор Софрониев. 30-годишният халф, който се опитва да влезе във форма, играе напоследък за старшата на клуба. От БФС позволяват до трима футболисти от мъжките отбори да участват в срещите от Елитната юношеска група до 19 години.

Софрониев преди дни беше задържан в ареста за 24 часа в Благоевград. Причината бяха заплахите му към един от полицаите, охраняващ мача в село Рилци между юношите на Пирин и Берое. Срещата завърши 2:2, а Софрониев се опита да защити съотборника си Мирослав Енчев от местната публика.

Съобщението, публикувано в Beroe Online

Виктор Софрониев бе забъркан от медии, които пишат без да присъстват на събитията в побой, който никога не се случвал. Беше задържан за 24 часа в Първо РПУ-Благоевград по обвинение в арогантно държание срещу съдията на срещата от Елитна юношеска група до 19 години с Пирин. Същата група, в която Берое заема едно от последните места, защото добре облечени бизнесмени прикрити като президенти и изпълнителни директори на клубове и школи, се подограват с футбола, изкарвайки добри пари от залози в букмейкърската къща "Уилям Хил". Скандално бе поведението на съдията в този мач Младен Пенев, който случайно или не свири и мача на същите тези Пирин с ЦСКА месец по-рано, също спечелен от "орлетата". И също толкова случайно или не Младен Пенев е от Кюстендил, градът от който е и президента на Пирин Емил Наков.

БЛИЦ ви представя класирането в Елитната юношеска група до 19 години - ТУК