Жребият отреди Берое да гостува на Чавдар (Етрополе) на 1/2-финалите за Купата на България. Единственият оцелял отбор от "А" група в надпреварата за държавния трофей ще трябва да се справи с коравия тим на Борис Ангелов, който на 1/4-финалите отстрани Славия. В момента Чавдар (Етрополе) е в средата на класирането в Западната "Б" група.

В другата двойка Черноморец (Поморие) приема Калиакра (Каварна). Отборите на Петър Хубчев и Филип Филипов се познават отлично, като вече изиграха двата си мача за сезона в Източната "Б" група. Още във втория кръг поморийските "акули" гостуваха в Каварна и загубиха с 0:1. Попадението за Калиакра реализира Гриша Иванов в края на двубоя.

В началото на миналия месец двата отбора завършиха 1:1 в Поморие. В 52-ата минута Цветан Филипов откри за домакините в 52-ата минута от дузпа, а точката на гостите от Каварна донесе Иван Петков, разписал се в 82-ата минута.

Във временното класиране на Източната "Б" група Калиакра е в челото и води битка за първото място с Дунав и Несебър, докато Черноморец (Поморие) е шести.

И двата полуфинала ще се изиграят на 28 април, като часовете ще бъдат определени допълнително. Финалът е на 5 май, но е възможно да бъде изтеглен за по-късна дата. Сблъсъкът за трофея ще се играе в Ловеч или Бургас.

Победителят се излъчва в един мач. При равенство в редовното време се играят две продължения от по 15 минути, а при ново равенство се изпълняват дузпи.

Церемонията по тегленето на жребия стартира с едноминутно мълчание в памет на починалия вчера бивш президент на Международния Олимпийски комитет Хуан Антонио Самаранч. /БЛИЦ