Берое`94 ще се изправи срещу Локомотив`94 (Пловдив) в бараж за влизане в Елитната юношеска група до 19 години. Срещата ще се играе на 4 юни, вторник, от 18:00 часа в Чирпан.

Възпитаниците на треньора Господин Мирчев завършиха на първо място в Зона “Стара Загора”, където натрупаха 22 победи и актив от 68 точки с голова разлика 159:17. Вторият Несебър завърши с 8 точки по-малко.

Формацията на Берое, която е съставена и от много момчета, родени през 1995 година, взе сребърните медали в турнира за Купата на БФС в края на април.

Локомотив (Пловдив) завърши на първо място в областната група за юноши старша възраст в Пловдив с актив от 58 точки, с 4 повече от втория Асеновец.

Берое загуби мястото си в Елитната юношеска група преди година и се наложи да мине през Зона “Стара Загора”, за да се бори отново за място сред най-добрите в България. Локо (Пд) пък загуби елитния си статут преди 2 години. През миналата те спечелиха трудно баража срещу Траяна (Стара Загора) в Първомай с минималното 1:0. След това обаче те загубиха от Велбъжд (Кюстендил) с 3:1 и така не се класираха за елита.

Все още не е ясно дали след мача между Берое и Локо (Пд) ще има още една квалификационна среща за първенството на майсторите.