Носителят на Купата и Суперкупата на България Берое се падна срещу шампиона Лудогорец на 1/8-финалите за Купата на страната. Това определи тегленият днес на Националния стадион “Васил Левски” в София жребий. Селекцията на Петър Хубчев ще е гост в първия мач и домакин във втория. Двубоите трябваше да бъдат на 6 и 27 ноември, но тъй като Лудогорец е зает на тези дати с мачовете си от Лига Европа ще бъдат направени размествания и по всяка вероятност и двата мача ще се изиграят в седмицата между 13 и 20 ноември.

Представител на жребия от Берое бе Маркетинг директорът на тима Ваня Джаферович. Като човекът на носителя на Купата на страната именно той получи правото да тегли първи. Джаферович избра листчето със Созопол или Академик (Свищов) обаче победителят от тази двойка се падна срещу Литекс. Берое бе изтеглен в шестата двойка срещу Лудогорец от работещия в разградския клуб Методи Томанов.

“Срещу най-силния отбор в България играем. Да се надяваме, че ще се представим добре. Бихме ги за Суперкупата. Дано подходим добре в двата мача. Мисля, че можем. Лудогорец играе трудно срещу Берое. Ще направим два добри мача. Мисля, че успяхме да ги изненадаме веднъж и можем пак. Във всички мачове, които сме играли с тях сме се представили добре и се надявам така да продължим”, каза Ваня Джаферович след жребия.

Берое играе с Лудогорец в Стара Загора за първенството по програма на 30 ноември.