Берое ще изпробва няколко чуждестранни футболисти в контрола, която отборът ще играе срещу тима от източната "Б" група Сливен. Мачът e във вторник от 18 часа на стадион "Хаджи Димитър" под Сините камъни. Проверката вероятно ще бъде закрита за фенове и журналисти.

Треньорът на Берое Ивко Ганчев ще наблюдава играта на няколко футболисти от Африка, за да прецени качествата им. Контролата срещу Сливен със сигурност ще пропуснат централният защитник Мирослав Енчев и нападателите Иван Горанов и Рангел Абушев, които ще имат ангажимент с юношеския отбор, който ще срещне Черно море в Стара Загора от 16:30 часа на стадиона под Аязмото в среща от шампионата на Елитната група до 19 години.

Африканска инвазия имаше в Берое и в края на миналата година, след като в тима от Стара Загора за една седмица бяха изпробвани една дузина тъмнокожи футболисти. В крайна сметка Берое си хареса само един, който подписа договор - левият защитник от Камерун Дюдоне Овона, но той в момента се възстановява от операция на скъсани връзки и ще бъде готов за лятната подготовка.