Устремилият се към Европа Берое проявява сериозен интерес към един от водещите футболисти на Монтана. Става въпрос за нападателя Атанас Чипилов, който е голмайстор на тима си този сезон с 6 отбелязани попадения. Наставникът на заралии Илиан Илиев иска да привлече юношата на "Левски" след края на сезона.

23-годишният Чипилов можеше да акостира под Аязмото без пари, тъй като договорът му изтичаше през лятото, но наскоро той го е продължил за още една година, пише "Тема Спорт". Така сега зелено-белите ще трябва да плащат за него, което може и да стопира трансфера. За целта Илиев вече се е срещнал с ръководството, за да видят как ще се процедира.

Чепилов може да играе и като централен нападател и като ляво или дясно крило, което е идеален вариант за заралии, при положение че Тодор Христов бъде продаден. Първоначално той се подвизаваше в Монтана като собственост на украинския гранд Динамо (Киев), но впоследствие от "Огоста" откупиха правата му.

Наставникът на Берое е набелязал и други играчи от А група и двете Б групи за лятната си селекция. Един от тях е нападателят на Етър Тихомир Кънев. Голаджията на виолетовите бе желан от Илиан още през зимата. /БЛИЦ