Берое поднови интереса си към халф на Лудогорец, твърди "Тема Спорт". Става въпрос за бившия младежки национал Георги Костадинов. Заралии искаха да привлекат 22-годишния футболист още през зимната пауза, но тогава до трансфер не се стигна.

Георги Костадинов акостира в Разград от Черноморец (Поморие) през лятото на 2011 година и подписа тригодишен договор. Той обаче рядко получава шанс за изява от Ивайло Петев.

В началото на този сезон се появиха наченки, че специалистът може да го налага, но това така и не се случи, въпреки че халфът започна обещаващо, замествайки много добре Светослав Дяков в сблъсъка за Суперкупата с Локо Пд (3:1). Петев бе решил да го включва пo-често през пролетта, но заради сериозната битка за титлата с “Левски”, ЦСКА, “Ботев” (Пд) и Литекс е малко вероятно това да се случи.

Треньорът на Берое Петър Хубчев пък познава отлично качествата на Костадинов. Двамата бяха заедно в Черноморец (Поморие). Заради липсата на достатъчно качествени халфове и добрата си връзка с младока, той иска да го привлече през лятото. Затова ръководството на заралии ще седне отново на масата за преговори в края на сезона.

Предвид промяната в политиката на Лудогорец обаче е твърде вероятно отново да не се стигне до сделка. Причината е, че босът Кирил Домусчиев иска в отбора да се налагат повече млади български играчи, сред които са Костадинов, Тейнур Марем, както и няколко момчета от школата на тима. Интерес към Георги Костадинов имаше и от елитния италиански клуб Пескара.