Ръководството на Берое е пуснало жалба срещу Черноморец след двубоя между двата тима в Стара Загора, спечелен от бургазлии с 1:0. "Зелено-белите" претендират за участието на нередовен играч в състава на бургазлии. Те искат СТК към БфС да им присъди служебна победа заради вратаря Стоян Колев, пише “Тема Спорт”.

От Берое са описали в жалбата си, че националният страж не е бил в списъка с останалите играчи на Черноморец, които са били прегледани от лекар в Бургас преди срещата.

Както е известно, Колев бе част от държавния тим за двубоите с Дания и Чехия. Вратарят се прибра от Прага в сряда около обед и няколко часа по-късно застана на вратата на Черноморец. „Зелено-белите" претендират, че няма как толкова бързо стражът да се е върнал до Бургас, за да мине прегледи и после да пази в Стара Загора.

От спортно-техническия щаб на бургазлии обаче са предоставили бележка от националния отбор, че Колев е клинично здрав. Поради тази причина те вярват, че претенциите на Берое са неоснователни и ще останат без последствия. Преди години Берое изпадна по подобен начин от "А" група, след подадена жалба за нередовни медицински прегледи от страна на Марек, който остана в елита./БЛИЦ