Какво е общото между футбола, голфа и Берое? ПФК Берое дари фланелка на клуба с подписите на ръководството и футболистите за благотворителна инициатива в Холандия. Покрай турнирът Footgolf Masters (нов спорт, комбинация между футбол и голф), който ще се проведе на 19 и 20 май край Харлем (на около 20 км от Амстердам) ще бъде организиран търг с фланелки на известни футболисти.

Фланелката на Берое ще се търгува заедно с тези на Дирк Каут, Рафаел ван дер Ваарт, Аякс, Фейенорд и др. Средствата от търга ще бъдат преведени на фондацията на футболиста на Ливърпул и холандския национален отбор Дирк Каут, която подпомага хора с увреждания да спортуват.
Сред организаторите на събитието е фотографът Менно Олгерс, който до преди три години снима голяма част от домакинските мачовете на старозагорци за Beroe Online.

Организаторите очакват във Footgolf Мастърс 2012 да се включат над 200 човека, сред които настоящи футболисти и треньори. Сред потвърдилите участие са Роналд Куман, Деми де Зеув и др. За търга пък до този момент свои фланелки с автограф са предоставили Дирк Кайт, Рафаел Ван дер Ваарт, футболисти на холандските грандове Аякс и Фейенорд и др.



Футголф е нов спорт, който от 4 години се играе в Холандия. Той е комбинация от футбол и голф, като се играе с футболна топка. Целта на играта е топката да се вкара в дупка с диаметър 55,5 см с минимален брой удари. Играта е създадена от Майкъл Янсен и Бас Корстен. След създаването на Холандската Футголф асоциация е създадена и Международната федерация по този спорт, чието седалище е в Женева.

Footgolf Masters 2012 ще се проведе на 19 и 20 май на най-голямото голф игрище в Европа - Спарнвауде, което се намира на 5 км от 150 000-ия град Харлем, който от своя страна е на 20 км от Амстердам. Голф игрището в Спарнвауде е създадено през 1977 година с 9 дупки, а в последствие са добавени още 57. Годишно голф и футголф играят близо 350 000 човека. Това голф игрище е едно от първите, което отвори врати за новия спорт, който набира все по-голяма популярност в Холандия.

Трима са организаторите на турнира и търга. Това са познатият в Стара Загора Менно Олгерс, бившият футболист на Литекс Тайс Слуйтер, който дори има гол срещу Берое при загубата на Литекс с 1:2 под Аязмото на 17.09.2006 година, и Бьорн ван дер Геест.

Фондацията на Дирк Каут е създадена през 2006 година. Тя се занимава с организирането на спортни прояви за хора с увреждания.