Вместо поуплашилият се отбор на "Левски" и неговата подпийнала звезда Гара Дембеле в неделя Берое ще срещне Железник (Стара Загора), който е шампион на първенството по футзал "Английска неделна лига".

Както е известно, 1/8-финалът за Купата на България с "Левски" трябваше да се играе на 5 декември (неделя), но след като ПФЛ реши, че трябва да се сложи на "сините" мачът бе отложен за 8-и (сряда), за да се представи "Левски" "достойно" в Лига Европа, от която официално отпадна в сряда, пише Beroe Online.

На 5 декември в Общинска спортна зала (бивша зала ДЗУ, до Парк мол) между 17 и 19 часа ще се състои официалното закриване на първенството на "Английска неделна лига - Стара Загора". Ще се състоят два демостративни мача, като в единият шампиона на Лигата Железник, които не се оплашиха за разлика от елитния им опонент от кв. "Подуяне" и намериха сили, въпреки сгъстената си програма, ще се изправят срещу носителя на Купата на България Берое. Отборът ще бъде лично воден от Илиан Илиев. Той увери, че няма да подцени в никакъв случай мача и ще противостави по възможност най-доброто в сблъсъка.

В друг демонстративен мач общинарите ще срещат отбор на звездите на лигата, който е изграден от най-добрите футболисти играли този сезон. Събитето ще бъде съпътствано и с множество изненади, както и индивидуални награди за отборите представили се през този сезон.

Английската неделна футболна лига се организира под егидата на Българска лига Футзал. Лигата се провежда под формата на първенство всяка неделя. Участват 17 отбора. Всеки тим е съставен от 5 полеви футболисти плюс вратар. В един отбор могат да бъдат картотекирани 16 играчи. Идеята е всички тимове да играят по системата всеки срещу всеки в два полусезона и така учасниците да се забавляват и показват своите футболни умения.

Наградите за състезанието са предметни и образователни, като голмайсторът на лигата ще има възможността да посети безплатно стадион "Уембли" и да гледа мач на националния отбор на Англия.

Един от инициаторите на създаването на Английската неделна футболна лига е главният мениджър на БЛФЗ Пламен Божидаров, както и генералният секретар на Българска лига футзал Лъчезар Паланков, който е член на управляващия орган в Европейския съюз по футзал. /БЛИЦ