Съставът на Берое до 21 години победи лидера в Младежката група Литекс с 4:1 в Стара Загора. Двубоят бе от програмата на 25-ия кръг. Домакините бяха по-добрият отбор през цялото време и победиха напълно заслужено. В 13-ата минута Александър Манолов бе съборен в наказателното поле и главният съдия отсъди дузпа в полза на Берое. Потърпевшият Манолов застана зад бялата точка, но ударът му в долния десен ъгъл бе отразен от стража Марин Орлинов. Резултатът бе открит в 34-ата, когато Кирил Личев отне топката в собствената си половина и продължи към Александър Манолов, който продължи за Емин Ахмед по левия фланг. Ахмед напредна и навлезе в наказателното поле, а ударът му по диагонала намери мрежата на гостите за 1:0.

В добавеното време на първата част резултатът бе удвоен, когато след изпълнение на корнер топката попадна в Бенков, който направи 2:0 със страхотно воле. В 53-ата минута отново Бенков покачи на 3:0, след като се разписа отново след корнер, но този път прати топката в мрежата след удар с глава. Три минути след това гостите стигнаха до попадение. Тогава Георги Минчев нахлу в наказателното поле на Берое и не сгреши останал сам срещу Михаил Михайлов – 3:1.

Припомняме, че именно Минчев вкара попадението за мъжкия отбор на Литекс при равенството 1:1 с Берое за "А" група в събота.

Крайният резултат на двубоя в Стара Загора бе оформен минута преди края, когато Георги Динков отне топката от своята половина и след двоен пас с Венцислав Иванов напредна по лявото крило. Навлязъл в наказателното поле на гостите Динков пусна успореден пас към Манолов, но връхлитащият играч на Литекс Александър Емилков прати топката в собствената си врата за крайното 4:1.

След изразителната победа Берое излезе на четвъртото място в Елитната юношеска група до 21 години, но с равен актив от 37 точки и мач по-малко от „Ботев“ (Пловдив). Литекс продължава да е убедителен лидер с 54 точки, следват Лудогорец с 48 и "Левски" с 39.

В следващия кръг Берое U21 приема "Ботев". Двубоят е насрочен за 20 април от 16 часа.