Новият сезон в детско-юношеската школа на Берое ще стартира с разместване на част от треньорите, информираха за БЛИЦ от пресслужбата на старозагорския клуб.

Иван Гаджев ще води юношите старша възраст в Елитната група до 19 години, а Господин Мирчев ще е начело на набор 97 в Елитната група при юношите младша възраст. Атанас Димитров застава начело на набор 99, а Венелин Сивриев ще работи с родените през 2003 година.

През сезон 2013/2014 Берое ще има един отбор за юноши старша възраст съставен основно от футболисти от набор 96, както и няколко момчета родени през 1995 година. Директорът на школата Стелиян Попчев реши този набор да бъде воден от Иван Гаджев, който през изминалия вече шампионат води набор 96 в Елитната група до 17 години.

През новото първенство родените през 1997 година юноши ще се състезават в Елитната група до 17 години. Начело на този набор отново застава Господин Мирчев, който през сезон 2012/2013 върна старшата възраст в Елитната група и спечели сребърните медали с набор 95 за Купата на БФС. От 20 до 27 юли в Сан Марино предстои участие в много силен турнир, като старозагорци са в група с “Линфийлд” (Северна Ирландия), “Нотингам Форест” (Англия) и “Витория” (Сетубал, Португалия).

Юношите младша “Б” възраст, родени през 1998 година продължават под ръководството на Владислав Януш. През изминалия сезон наборът завърши с пълен актив от точки в Областната група и достигна до четвъртфиналите в Държавното първенство. През новия сезон отборът ще се състезава в Областното първенство с година по-големи футболисти и ще участва в турнира за Купата на БФС.

С нов треньор са децата родени през 1999 година. Атанас Димитров, който последно работи с набор 97 заменя Венелин Сивриев. През новия сезон “Берое” 99 отново ще се състезава в Областната група за деца.

Сидер Димитров продължава работата си с родените през 2000 година. И този набор ще се състезава в Областната група при децата. Една от основните цели е и за достойно представяне в турнира за Купата на БФС.

Набор 2001 и през новия сезон ще бъде воден от Тодор Станев. Отборът ще се състезава в Областната подготвителна група.

Децата, родени през 2002 година за първи път ще играят в първенство. След като през миналия сезон възпитаниците на Атанас Рибарски триумфираха в областното първенство по Футбол 7 сега предстои ново изпитание в Подготвителната група срещу една година по-големи деца.

Родените през 2003 година ще се подготвят при шампионът от 1986 година Венелин Сивриев.

Най-малките възпитаници на ДЮШ, родени след 2004 година ще се подготвят под ръководството на Стефан Динев и Борис Киров.

Двата отбора в Елитните групи стартират подготовка началото на юли, а всички останали гарнитури участващи в Областното първенство за съответната възраст от 1 август.