Берое няма да има италиански собственици, стана ясно на днешната среща между ръководството на клуба и инвеститорите от Апенините. Следващи контакти между двете страни едва ли ще има. В Стара Загора за преговори днес приостигнаха мераклиите за Ботев Серджо Борго и Антонио Реки.

Новото лице в италианската група е Анджело Масоне, който се е представил за адвокат и по план е трябвало да е съсобственик на Берое заедно с Реки. Италианците са поискали веднага сключване на договор, като са уверели шефовете на "зелените", че имат в наличност 2 милиона евро в австрийска банка и на момента могат да ги пренасочат в сметка у нас, за да издържат клуба.

Ръководителите на Берое поискали ясни гаранции, че няма да има проблеми с финансовото обезпечаване на клуба. На инвеститорите е предложено по сметка на Берое да се внасят по 100 000 евро месечно в продължение на 1 година, след което, ако това условие се спазва, акциите автоматично да отидат в ръцете на новите собственици.

През това време именно италианците ще могат да управляват всичко в отбора, а сегашното ръководство ще изпълнява само надзорна и контролна функция. Тази идея обаче не е била приета от Реки и Масоне и така преговорите са приключили./БЛИЦ