Берое загуби от отбор на европейски депутати. В игралата се среща в Брюксел представителите на Европейския парламент от различни европейски националности се наложиха с 8:7. Двата отбора заложиха на шоуто и атрактивните изпълнения и заслужиха аплодисментите на публиката.

Футболистите на Берое бяха водени от спортно-техническия директор Петко Петков. Той заложи на Пламен Петров, Симеон Минчев, Иван Канев, Тодор Христов, Мирослав Енчев, Георги Динков и Антон Огнянов (Тодор Тодоров, Николай Янков, Атанас Апостолов, Павел Ковачев, Иван Чергев, Емил Рачев и Милен Танев).

Селекционерката на тима от евродепутати Илияна Иванова, която покани българския тим, бе гласувала доверие на българските си колеги Андрей Ковачев и Слави Бинев, испанеца Антонио Лопес, Салваторе Яколино, Марио Мауро и Марко Скуриа от Италия, Тамаш Дойч от Унгария, Ричард Зебер от Австрия и финландеца Хану Такула.

Преди началото на дербито футболистите подариха на своите съперници официалния си екип от изминалия сезон, с който завоюваха Купата на България, а в замяна на това получиха специални екипи на Европарламента.

Представителите на Берое са очаровани от визитата си в Брюксел. Те присъстваха на официална вечеря и разгледаха забележителностите на града./БЛИЦ