Новакът в “А” група Берое започна лятна подготовка за сезон 2009/2010. Треньорът Илиян Илиев ще има възможността да тества качествата на куп нови играчи.

В Берое ще се пробват сърбите Милан Милошевич (централен защитник) и Драган Николич (опорен халф). В тима пристига и кубинецът с испански паспорт Ален Гарсиа Гутиерес, който също е централен бранител. Футболистът е роден на 23 октомври 1982 г. и за последно е играл в Терцера дивисион в УД Аренал от местността Люкмайор на Балеарските острови в Испания.

Сигурно ново попълнение е бившият играч на Черноморец Николай Николов, както и Калин Щърков от Чавдар (Етрополе). Искрен Писаров от Локо (Пд), Игор Таскович (Марек) и Георги Семерджиев са другите три сигурни попълнения. В тима пристигат и двама вратари – Теодор Скорчев и Боян Пейков, както и юношите Николай Янков, Георги Хашев, Милен Митев и Боян Пенев. Десислав Симеонов и юношеският национал Антонио Хаджииванов (Пирин 2001) ще минат проби.

По взаимно съгласие договорите си с Берое разтрогват вратарите Даниел Белчев и Николай Митев. Преотстъпените през изминалия полусезон в Локомотив (Стара Загора) - Милен Христов, Добромир Димитров и Валери Михайлов, централните защитници Валентин Вълев и Цветомир Генов, десният полузащитник Венцислав Желев и офанзивният халф Атанас Апостолов.

Договорите на защитника Петър Колев и полузащитника Марко Илич са изтекли и няма да бъдат подновявани./БЛИЦ